Liner Notes

Chris Stapleton – Traveller

β˜…β˜…β˜…

 1. Traveller: πŸ‘πŸ»
 2. Fire Away: πŸ‘πŸ»
 3. Tennessee Whiskey: πŸ€·β€β™‚οΈ
 4. Parachute: πŸ‘πŸ»
 5. Whiskey and You: πŸ‘πŸ»
 6. Nobody to Blame: πŸ‘ŽπŸ»
 7. More of You: πŸ‘ŽπŸ»
 8. When the Stars Come Out: πŸ‘ŽπŸ»
 9. Daddy Doesn’t Pray Anymore: πŸ€·β€β™‚οΈ
 10. Might as Well Get Stoned: πŸ€·β€β™‚οΈ
 11. Was It 26: πŸ‘πŸ»
 12. The Devil Named Music: πŸ€·β€β™‚οΈ
 13. Outlaw State of Mind: πŸ‘πŸ»
 14. Sometimes I Cry: πŸ‘πŸ»

There was a long span of time where I hated Country music. Then there was a shorter span where I thought I hated new Country music after giving the likes of Johnny Cash a good long listen. Then I realized that what I really hate is pop music, and the Country music I was thinking of is just Pop music for Republicans. I’ve always liked Southern Rock (Lynyrd Skynyrd, etc), so I’m not sure why, but post Pop-Country revelation, I never sought out any Country worth listening to. If it sounds less Toby Keith and more Chris Stapleton, I’ll have to seek out more of it.

I was pleasantly surprised by how much I enjoyed this album, although it ventured too far into factory fresh Shania Twain nonsense in the middle, I enjoyed the beginning and final thirds more than I would have guessed. I was particularly pleased by how much it felt like I was listening to Bob Seger more than Garth Brooks.

One thing absolutely threw me for a loop, and that was Daddy Doesn’t Pray Anymore. I spent the whole track (and most of the next one) trying to figure out why that song sounded so familiar. It turns out, even though I’d never heard of Chris Stapleton I’d somehow heardΒ Tennessee WhiskeyΒ andΒ Outlaw State of Mind before. But this was something else. Best I can figure,Β Daddy Doesn’t Pray Anymore sounds, to me, way too much like some other song, in a Robin Thicke / Marvin Gaye kind of way.

I’m pretty sure the song I was thinking of is Tom Waits’ I Hope That I Don’t Fall In Love With You, but after listening to them both again, now I’m no so sure.

Decide for yourself:

One thought on “Chris Stapleton – Traveller

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s